Tarina

Hotelli Miltonin historiaa

Hotelli Milton aloitti toiminansa 19.7.1963 allekirjoitetulla sopimuksella. Allekirjoittajina johtaja Raimo Vikström, palopäällikkö Vihanto, poliisilaitoksen sihteeri Aarne Mynttinen , komisario Hakala ja tohtori Soini.

Hotelli todettiin ajan vaatimukset täyttäväksi ja viranomaiset antoivat siitä todistuksen.

Mainos, KSML 24.7.1963

Hotelli Miltonin toiminta käynnistyi 19.7.1963 allekirjoitetulla sopimuksella

“Miltonin talo”

Rakennuksen on suunnitellut arkkitehti Erkki Kantonen ja hotellin sisustuksen arkkitehti Hannu Asunta. Rakennus valmistui vuonna 1963. 10-kerroksinen rakennus toimii alueen maamerkkinä ja tunnetaankin ”Miltonin talona”.

Rakennuksen toinen kerros oli hotellin käytössä, muissa ylimmissä kerroksissa asuntoja. Katutasossa toimi ravintola Kantakrouvi. Ravintolan omistivat Raimo Vikström ja insinööri Tapio Kaarenoja ensin mainitun toimiessa johtajana.

Hotellille uusi omistaja vuonna 1993

Hotelli Milton on vuodesta 1963 toiminut yksityinen hotelli.
Suomen synkkä 1990-luvun lama ajoittui vuosiin 1990–1993, mutta sen seuraukset varjostivat ihmisten elämää vielä pidempään. Talouslaman aikaan hotelli ajautui konkurssiin ja oli suljettuna jonkin aikaa.

Vuosien aikana on ollut vain yksi omistajan vaihdos, vuonna 1993. Uutena yrittäjänä joulukuussa 1993 aloitti Anita Hakalin. Vuosina 1963-2001 hotellin toiminta oli keskittynyt kokonaisuudessaan talon toiseen kerrokseen. Toiminta laajeni vuonna 2001 katotason liikehuoneistoon jossa oli toiminut perinteinen Ravintola Kantakrouvi ”Kantis”.

Miltonin hotellihuoneet sijaitsevat 2. kerroksessa. Katutasossa ovat hotellin vastaanotto ja aamiaisravintola, pohjakerroksessa henkilökunnan sosiaalitilat ja kaksi asiakassaunaa.

Katutasossa toimi aiemmin perinteinen Kantakrouvi “Kantis”

Nykyaikainen, mutta kodikas ja perinteinen

Hotelli Milton tunnetaan viihtyisänä, kodikkaana ja persoonallisena hotellina. Yksityisenä hotellina Milton erottuu edukseen ketjuhotelleista ja on monien asiakkaiden pitkäaikainen kantapaikka niin työmatkoilla kuin vapaa-ajalla.

Hotellia on uudistettu matkan varrella, viimeisimpänä linjasaneerauksen myötä, joka on käynnissä vuonna 2022. Linjasaneerauksessa tehdään viemäriremontointi, jonka yhteydessä hotellin kylpyhuoneet uusitaan ja osa huoneista remontoidaan. Hotelli avataan asiakkaille jälleen 9.1.2023.